Educació promet el col·legi a Albesa però no diu quan

10/09/2019

El delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, va afirmar que la conselleria té la voluntat de construir un nou col·legi a Albesa, tal com reclamen l’ajuntament i les famílies dels alumnes. Tanmateix, va apuntar que no poden establir per ara un calendari per a les obres d’aquest nou centre.

Vega va explicar que, el mes de maig passat, Educació va acordar amb el consistori executar durant l’estiu obres d’urgència a l’actual col·legi, que es va construir fa setanta anys, i negociar-ne la construcció d’un de nou. Va apuntar que ja s’han executat els treballs previstos i que han iniciat contactes amb el consistori per acordar un conveni entre les dos administracions per fer possible la nova escola.

El delegat de la Generalitat va declinar donar detalls d’aquests contactes amb l’ajuntament. Per la seua part, l’alcaldessa, Eugènia Puig-gròs, va afirmar diumenge que el municipi no pot avançar els diners per a les obres. Vega es va limitar a assenyalar que “estem treballant d’acord amb els compromisos que vam adquirir”, i va subratllar que “vam quedar que fos com fos el faríem i sigui com sigui el farem”.

Val a recordar que, diumenge passat, famílies d’escolars van participar en una jornada de treball per “dignificar” el col·legi abans d’iniciar el curs aquest dijous. Van pintar algunes aules, les reixes de la tanca exterior i van condicionar el pati, entre altres actuacions que van quedar pendents després de les obres executades durant l’estiu pel departament d’Educació de la Generalitat. En concret, es van millorar banys, van instal·lar vidres de seguretat a les finestres i part del paviment del pati. Uns treballs que van comptar amb un pressupost de 40.000 euros a càrrec d’Educació. La iniciativa de diumenge també va servir per reivindicar la necessitat d’un nou centre. Els veïns tenen la intenció de continuar mobilitzant-se.

SEGRE.COM