El 9è Juliol de Música i Poesia canvia de format a causa de la Covid-19 i oferirà un únic concert a l’aire lliure

13/07/2020

El cicle es reinventa amb una vetllada lírica i musical a l'exterior del monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer acollirà el proper dissabte 25 de juliol a les 9 del vespre, el primer i únic concert de la 9a edició del cicle "Juliol de Música i Poesia".

La proposta s’ha presentat aquest dilluns al migdia a Balaguer en un acte on hi ha assistit el paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, el paer de Cultura, Arnau Torrente i els membres de l’associació Bada-Pas Iniciatives Culturals,  Enric Arquimbau, Jordi Alsina, Jordi Blancafort i Mireia Prats.

A causa de la pandèmia generada per la Covid-19 enguany s'ha optat per reduir el format a un únic concert amb l'objectiu de no perdre l'esperit d'aquesta iniciativa que ja fa 9 anys que amenitza els vespres d'estiu a la capital de la Noguera. Així ho ha manifestat Mireia Prats, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, que ha explicat que la programació prevista per al 2020 s’ha ajornat al 2021 “però hem buscat una alternativa per aquest 2020 perquè el 9è Juliol de Música i Poesia no es quedi sense concert”. És per això que s’ha optat per un espectacle a l’aire lliure, amb artistes del territori i amb l’escenari situat a l’absis del monestir, que s’il·luminarà “per posar en valor el patrimoni, un dels principals objectius del Juliol de Música i Poesia”, ha explicat Mireia Prats.

Aquest espectacle que porta per títol, “El juliol mira enlaire!”, commemorarà el 250è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Josep Carner. La mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Messalles i Carme Sansa i Enric Arquimbau com a dients, seran els encarregats de fer gaudir al públic d’aquesta vetllada lírica i poètica que combinarà la música de Beethoven, Mozart, Saint-Saëns, Lehár, Bizet, Bernstein, Rossini i Kurt Weill amb la poesia de Carner, Bel, García Lorca, Marçal, Abelló i Milà i Fontanals, entre d’altres.

L'actor Enric Arquimbau ha animat a la ciutadania de Balaguer i la Noguera a gaudir d’aquesta nit “màgica, de record, però també de caminar cap a l’optimisme i cap a la seguretat de que vindran temps millors”.

Per la seva banda, el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha agraït als organitzadors l'esforç per mantenir viu el cicle en aquests moments tant complicats i “oferir cultura de qualitat” a la ciutat.  El paer en cap ha animat als balaguerins a prendre-hi part ja que “hi haurà totes les mesures de seguretat i és el lloc on menys possibilitat de contagi hi ha perquè els protocols seran d’exquisitat sanitària”.

En aquest sentit, Jordi Alsina, de Bada-Pas iniciatives Culturals, ha explicat les característiques del concert, que serà a l’aire lliure i amb un aforament limitat a un màxim de 250 persones. Pel que fa a les mesures de seguretat, és obligatori l’ús de mascareta per accedir al recinte, es dispensarà gel hidroalcohòlic i les cadires es situaran amb una separació d’1,5 metres.

D’altra banda, Alsina ha recordat la importància d’adquirir les entrades anticipades per tal de garantir un accés controlat i segur, i evitar aglomeracions a la taquilla. Tot i que l’espectacle començarà a les 21h, des de l’organització s’obrirà l’entrada a partir de les 20:15h per tal de que l’accés sigui esglaonat.

Les entrades anticipades es poden adquirir a la copisteria Manhattan, a la llibreria l’Arlequí i a l’estanc San Agustín.

 

Infolleida