El CEPAP-UAB participa al PATRIM 4.0 a través del Centre Espai Orígens de Camarasa

12/12/2023

El Comitè de Programació del Programa INTERREG VI -A Espanya -França -Andorra (POCTEFA) 2021 -2027, reunit el 30 de novembre del 2023 ha aprovat la resolució del projecte EFA127/01 PATRIM 4.0.


El projecte es desenvoluparà al llarg dels propers tres anys amb un pressupost total de 1.364.663 € i un suport financer del Programa INTERREG VI -A Espanya -França- Andorra de 887.030,70 € que suposa un 65% d'ajut de fons FEDER.


La Xarxa Pirinenca d'Innovació i Gestió Creativa del Patrimoni Cultural aglutina entitats de banda i banda del Pirineu, amb l'objectiu de constituir un element vertebrador per als Centres del Patrimoni cultural pirinenc, cooperant sobre propostes comunes de generació i transferència de coneixement en Patrimoni, propiciant un Model col·laboratiu, innovador i sostenible de gestió del trinomi patrimoni/producte/territori.


El Centre d´Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP -UAB) participa en aquest projecte a través del Centre Espai Orígens de Camarasa, el qual és un centre dinamitzador del patrimoni cultural i natural de la zona del Mont-roig. El centre Espai Orígens es dedica a la investigació ia la divulgació del patrimoni des del vessant educatiu, lúdic i turístic. Pretén relacionar el coneixement que es desprèn de la investigació arqueològica amb activitats de caràcter experiencial per a tota mena de públics. Al costat del Centre Espai Orígens també hi participen les infraestructures del jaciment neandertal de la Roca dels Bous i el Parc Arqueològic Didàctic de Sant Llorenç de Montgai, que formen part del Campus d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Infolleida