El Consell Comarcal de la Noguera s’adhereix al Dia Internacional del Poble Gitano

08/04/2019

El Consell Comarcal de la Noguera s’ha adherit a la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, i ha presentat el programa de mediació sociocultural per contribuir a la millora de la inclusió de la població gitana en tots els àmbits de l’acció social, amb la incorporació a l’Àrea de Serveis Socials  d’una mediadora sociocultural.

Aquest programa s’emmarca dins del Pla Integral del poble gitano a Catalunya, que estableix la necessitat d’implementar accions que facilitin la mediació entre la comunitat gitana i la no gitana, per tal de construir ponts d’entesa que evitin el conflicte i que mostrin la diversitat de la societat en la qual vivim.

Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal s’estan dissenyant diferents actuacions per treballar amb la comunitat gitana de la Noguera. La primera d’aquestes accions és una campanya antirumors adreçada a tota la població de la nostra comarca. La primera part de la campanya ha consistit en una formació oberta a la població en general per desmuntar aquests falsos rumors que sacsegen la nostra societat. La segona part consisteix en l’elaboració de material de sensibilització a tota la població en general. Per cloure la campanya, es complementarà amb diverses accions en alguns dels municipis de la Noguera.

 

Infolleida