El consell congela la taxa de residus i el cànon puja 6 euros

10/10/2020

El ple de consell de la Noguera va aprovar per unanimitat congelar les taxes per a l’exercici 2021. No obstant, l’únic gravamen que es veurà modificat serà el cànon de residus de la Generalitat que passarà dels 47,10 euros actuals als 53,10 euros, sis euros més. El president de l’ens comarcal, Miquel Plensa, va explicar que la Generalitat penalitza cada tona d’escombraries sense reciclar que acaba a l’abocador, i per això el cost es dispara a més de sis euros per any.

“D’alguna manera, aquest gravamen és el millor incentiu per adoptar sistemes de recollida d’escombraries més eficients.”

El cànon té un pes considerable en l’import dels rebuts municipals dels residus. Tanmateix, el consell ha congelat la taxa als ajuntaments, que continuaran pagant 37 euros per tona de brossa. Així mateix, com a novetat aquest any el consell introdueix a la taxa del servei d’assistència de secretaria (SAT) als ajuntaments un nou preu per hora de teletreball. Serà de 6,84 euros l’hora presencial dels tècnics i de 4,96 euros si es tracta de teletreball.

SEGRE.COM