El GAL Noguera-Segrià Nord promociona el producte local entre els escolars

23/02/2018

El passat 22 i 23 de febrer, el Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord va instal·lar la cúpula Gustum al col·legi Àngel Guimerà de Balaguer, que va rebre la visita de 260 alumnes del cicle superior d’educació primària de totes escoles de Balaguer: escola Àngel Guimerà, escola Mont-roig, escola Gaspar de Portolà, escola La Noguera, escola Pia i escola Vedruna.

Un dels objectius de l’estratègia 2014-2020 del GAL Noguera Segrià Nord és millorar la transformació i la comercialització dels productes agroalimentaris locals. Per tal de sensibilitzar la població local de la importància de la tasca de les persones que produeixen aliments al nostre territori, ha convidat els alumnes de cicle mitjà i superior de Balaguer a entrar a la cúpula Gustum, que els mostra com es produeixen els principals aliments i els fa conscients del valor del producte agroalimentari produït al territori. 

Dins de la cúpula Gustum, els nens i les nenes, amb un contingut audiovisual de 360º immersiu, s’han submergit en les diferents càpsules temàtiques, sentint que estan dins un forn de pa o deixant-se envoltar pel primer raig d’oli d’oliva verge extra. Han format part d’una experiència vivencial que els ha ajudat a entendre que és molt important conèixer per qui i com son produïts els aliments que consumim diàriament i ser conscient de com n’és d’important consumir productes de proximitat arrelats al territori.

Aquest projecte educatiu s’emmarca dins del projecte de cooperació Gustum, en el qual participa el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, conjuntament amb tots els Grups d’Acció Local de Catalunya, i està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i fons europeus FEADER.

Infolleida