El Govern treballa en els estudis de la variant de Térmens

03/03/2023

El Departament de Territori està redactant l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental de la infraestructura, que tindrà 4 quilòmetres de longitud i permetrà alleugerir de trànsit l’interior del municipi

El Departament de Territori està elaborant els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant de la C-13 al seu pas per Térmens, una actuació que permetrà alleugerir de trànsit l’interior del nucli i millorar la mobilitat i la connectivitat en aquest entorn de la Noguera. En aquest sentit, Territori està analitzant diverses alternatives de traçat possibles, a partir de criteris de seguretat viària, impacte ambiental, encaix territorial, trànsit previst, costos o retorn econòmic-social, entre d’altres.

 

Una vegada completats aquests estudis, la Generalitat els sotmetrà a informació pública, per tal que administracions, entitats o particulars presentin les propostes que considerin adients, i a la tramitació ambiental corresponent. Es preveu que la informació pública s’iniciïel quart trimestre d’enguany i quan conclogui, serà quan Territori aprovarà definitivament el traçat de la variant i el nombre de carrils que tindrà. El Departament treballarà coordinadament amb els ens territorials en tot aquest procés.

 

La variant de Térmens, segons els estudis ara en redacció, tindrà una longitud d’uns 4 quilòmetres. El traçat s’inicia al final de la variant de Vilanova de la Barca de la C-13, al sud de Térmens, i torna a enllaçar amb la C-13 actual a l’altura del quilòmetre 24. La inversió estimada per aquesta actuació oscil·la entre els 35 i els 40 MEUR.

Infolleida