El SAID de la Noguera promou cursos d’alfabetització per a persones immigrants

04/12/2017

Des del Servei d’Atenció a la Immigració i la Diversitat (SAID), de l’Àrea de Serveis Socials, del Consell Comarcal de la Noguera, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, s'ofereix el programa «Lletres per a tothom» adreçat a persones adultes que no disposen de les eines de lectoescriptura mínimes.

L’objectiu principal del programa és que l’alumnat adquireixi i/o reforci els coneixements sobre la llengua catalana i sobre l’entorn, d’acord amb les seves necessitats i inquietuds.

Els cursos es van iniciar a principi d’any i acabaran a mitjans de l’any vinent i s’han implementat a 7 municipis de la comarca: Balaguer, Ponts, Artesa de Segre, Menàrguens, Térmens, Albesa i Bellcaire d'Urgell. La durada és de 65 hores repartides en 45 hores de llengua catalana i 20 hores en coneixements de l’entorn. Els grups són reduïts per tal d’atendre l’heterogeneïtat de les persones participants amb horaris adaptats a les seves possibilitats.

El programa s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració dels ajuntaments adherits, que han facilitat els espais i els recursos necessaris.

Infolleida