El Saló de l'Energia, l'espai més nou de la Fira Q

29/04/2024

L'objectiu és el de donar importància a la implementació mecanismes i processos transformadors de cara a l'eficiència energètica i l'estalvi

El Saló de l'Energia, un dels espais més importants i nous d'aquesta edició de la Fira Q, té com a objectiu promoure i conscienciar la ciutadania, les administracions, i les empreses, de la importància d'implementar mecanismes i processos transformadors de cara a l'eficiència energètica i l'estalvi. En aquesta segona edició del Saló de l'Energia s'ha dut a terme una demostració sobre tècniques de construcció ancestrals i rehabilitació, a càrrec d'Albert Puy, aparellador i constructor a COECO cooperativa; i una altra sobre aerotèrmia, una tecnologia neta que extreu fins a un 77% de l'energia ambiental de l'aire.

També s'han celebrat dues ponències, una de dedicada als models de descarbonització agrícola i industrial i una altra a la promoció de les comunitats energètiques. L'objectiu és continuar promovent aquest sector per potenciar-lo dins del sector agrícola de cara a noves edicions de la Fira Q. Una altra de les novetats d'aquest any és la incorporació d'una zona dedicada als animals de companyia on també participen empreses dedicades a les mascotes i s'ofereixen xerrades d'experts i demostracions de productes. Per aquesta raó es pot accedir al recinte amb animals encara que respectant les normes bàsiques de civisme.
Infolleida