El Servei d’Atenció a Treballadors/es de la Campanya Agrària 2020 de la Noguera inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya

13/05/2021

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya ha inclòs en la Convocatòria especial Edició Covid-19 com a pràctica significativa el Servei d'Atenció a Temporers - Campanya agrària 2020- dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals té per objectiu fonamental promoure la millora i la innovació en les administracions locals per mitjà de la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

Aquest any s’han valorat actuacions d’àmbit municipal o comarcal que han respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la COVID-19.  El Servei d’Atenció a Treballadors/es de la Campanya Agrària 2020 de la Noguera ha estat considerat com una d’aquestes pràctiques significatives per fomentar unes condicions òptimes per a les persones treballadores de la campanya agrària de temporada i ha estat valorat com una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals.

Durant l'estiu de 2020, la campanya agrària va estar condicionada per la pandèmia per Covid-19. Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera es va establir un servei per a protegir el col·lectiu de persones que es van desplaçar a la Noguera per treballar-hi.

Aquest nou servei va establir un pla de gestió centrat a adaptar les condicions dels temporers a la situació de pandèmia, acompanyant-los a planificar la seva estada, atendre'ls personalment en la seva arribada i a fer entrega del material sanitari adient per poder prevenir contagis de COVID-19, millorar la seguretat en la convivència i l’acollida de temporers, i coordinar els recursos socials de la comarca amb els ajuntaments.

Enguany i amb més previsió, des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s’han iniciat a principis d'any els contactes amb els ajuntaments afectats per preparar conjuntament i amb antelació l'arribada de les persones treballadores de la campanya agrària de temporada.

Compra de material, instal·lació de dutxes i vàters, previsió d'allotjament, contractació i preparació de professionals per prestar el servei, són algunes de les accions que s'estan duent a terme per ajudar tant els ajuntaments, com els temporers per tal que puguin treballar amb les màximes condicions de seguretat higiènica i sanitària, millorar la bona convivència i gestionar cada cop millor la campanya de recollida de fruita a la comarca.

Per a més informació del servei, consulteu l’enllaç:

http://www.bbp.cat/practicas_detalle.php?id_ficha=1737

Infolleida