Els millors especialistes mundials de gravel participen a les World Series de Ponts

13/09/2022

La prova, que es practica en una modalitat de bicicleta que es una barreja entre la de gran fons però adaptada per fora l’asfalt, se celebrarà el dia 18 de setembre, i és la última prova classificatòria per la Copa del Món

La vicepresidenta Estefania Rufach; l’alcaldessa de Ponts, Solés Carabassa; el segon tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Antoni Sala, i el cap de comunicació de Klassmark, Oriol Millan, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la prova de la Gravel World Series de Ponts, classificatòria per la Copa del Món de l’especialitat, que se celebrarà en aquesta localitat de la Noguera el dia 18 de setembre.

 

Es tracta de la única prova que se celebrarà a l’Estat espanyol i és la última puntuable per la Copa del Món que ha de celebrar-se, encara amb data per decidir, a Itàlia. L’organització espera la presència d’alguns corredors de reconegut prestigi dins del pilot internacional, especialment en el de bicicleta de carretera, com el component de l’equip Movistar, Carlos Verona, així com els millor representants de països com Itàlia, Països Baixos o França. El recorregut portarà els participants per les comarques de la Noguera i la Segarra.

 

Justament, aquesta competició ja es va celebrar l’any passat a Ponts, tot i que no era puntuable per a les World Series, tal i com ha explicat Antoni Sala. En aquest sentit, ha destacat que, a part dels més de 500 participants que s’esperen per les curses, durant el cap de setmana es preveu que entre 1.500 i 2.000 persones estiguin a Ponts. Per això, Solés Carabassa, ha afegit que “estem contents i orgullosos que una modalitat ciclista com el gravel hagi escollit Ponts per celebrar-hi una de les competicions”. Ha recordat que Ponts és un municipi de prop de 3.000 habitants i que les condicions del terreny són òptimes per a la pràctica del gravel. En la mateixa línia s’ha manifestat Estefania Rufach, que ha dit que “estem molt orgullosos que una competició a nivell mundial passi per les terres de Lleida, i més concretament per Ponts”.

 

Les activitats començaran el dissabte, dia 17, a la zona esportiva de la Roca del Call que Oriol Millan ha definit “com un autèntic paradís per a la pràctica d’aquest esport”, amb les check-in, activitats d’animació (gimcana) i la presentació dels participants, i continuarà diumenge, dia 18, amb la cursa de gravel, les arribades i la cerimònia de tancament. La cursa llarga començarà a les 7.30 hores i la mitjana i al curta, a les 8.00 hores.

 

La UCI, organitzadora mundial de la competició va dissenyar un calendari amb proves a Filipines, Austràlia (2), França, Polònia, Estats Units (2), Suècia, Bèlgica, Itàlia i Països Baixos que s’ha anat disputant des del passat més d’abril.

 

La organització ha previst tres recorreguts:

 

Circuit llarg: de 160 km i 4.100 metres de desnivell acumulat, que serà la cursa puntuable per les Gravel World Series.

Circuit mitjà: de 101 km i 2.600 metres de desnivell acumulat

Circuit curt: de 66,2 km i 1.800 metres de desnivell acumulat.

 

Les curses estaran controlades per GPS i estan obertes a tothom.

 

El gravel és una modalitat de ciclisme que es practica sobre una bicicleta que s’assembla a la seva geometria a les bicis de carretera de gran fons, també amb manillar corb, però amb el quadre i les rodes adaptades per poder ser utilitzades també fora de l’asfalt.

 

Infolleida