Es constitueix l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

20/05/2021

L’entitat serà l’encarregada de coordinar els actes amb motiu de la capitalitat

Aquest mes de maig ha tingut lloc la creació de l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 per a impulsar conjuntament amb la Paeria les activitats vinculades a la capitalitat de la sardana. L’Associació, que s’ha reunit aquest dilluns per començar a treballar una proposta de programa d’activitats, està oberta a tothom, tant a sardanistes com a no sardanistes, i també a d’altres associacions i col·lectius que hi vulguin participar.
A partir d’ara l’associació i la paeria crearan una comissió per anar preparant tot el programa de la capitalitat. Un programa que volen que tregui la sardana del món sardanista i l’apropi al conjunt de la gent. En quest sentit se sumen a la proposta de la Paeria de preparar actes participatius i inclusius.
Des de l’Associació Balaguer Capital de la Sardana es fa una crida a totes les entitats, associacions i clubs esportius de la ciutat per tal que l’any vinent incorporin elements i referències a la sardana a totes les activitats que es duguin a terme.
La Capital de la Sardana és un distintiu itinerant, d’un any de durada, que permet a la ciutat amfitriona d’organitzar tota mena d’activitats per a convertir-se en un pol d’atracció de visitants d’arreu de Catalunya. Està previst que a partir del dissabte 19 de març de l’any vinent Balaguer aculli una seixantena d’actes amb el fil conductor de la sardana o la música de cobla, i que això tingui un important impacte tant pel que fa a la projecció mediàtica com d’impacte econòmic per a la ciutat.
Infolleida