Esquerra Republicana de Balaguer presentarà una moció per oferir espais amics per l’alletament matern

21/02/2018

El grup municipal plantejarà donar suport a la iniciativa presa per l’Associació Els Amics de la Popa i així crear nous espais amics des del mateix ens

El proper dijous 22 de febrer Esquerra Republicana de Balaguer plantejarà al Ple Municipal donar suport i adherir-se a la tasca que planteja l’Associació Els Amics de la Popa. L’entitat busca espais on mare-nadó puguin alletar qualsevol dia de l’any i siguin ben rebuts així conscienciant la població des de la tolerància cap a les mares que estan alletant els seus fills ens espais públics.


D’aquesta manera, Gemma Vilarasau, Regidora de Salut i Gènere de l’Ajuntament de Balaguer, denunciava, mentre redactava la moció que “cal força sensibilització per una gran part de la població pel que suposa haver d’alletar el nadó en un espai públic. Les mares necessiten facilitats i espais respectats, i no que algú els digui si fa malament d’alletar el seu fill en públic. A les dones no ens calen més vexacions per ser dones".

Així doncs, el Grup Municipal d’Esquerra Balaguer plantejarà entre, d’altres propostes, crear espais amics perquè les mares puguin alletar els seus nadons en un espai en condicions, per tal de promocionar la lactància materna i a més a més, perquè segons la regidora de Salut i Gènere del municipi, “queda a decisió de la mare alletar els seus fills i si així ho volen, poder fer-ho sense que ningú cregui que és un fet aliè a la societat en la que vivim, sinó que és un fet completament natural”.
Infolleida