Exposició d’Aquarel•les a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes

25/02/2020

Una exposició de la soprano Maria Josep Rúbies, que per primera vegada mostra la seva vessant artística com a pintora

L’1 de març s’inaugura l’exposició “D’Aquarel·les” de Maria Josep Rúbies i Biscarri. Per primera vegada la soprano de Balaguer mostrarà la seva vessant artística com a pintora d’aquarel·les, en un a exposició al Monestir de les Avellanes.

Aquarel·les és una exposició que mostra el paisatge, la fauna i la flora, principalment de la zona de la Noguera alta. Maria Josep Rúbies cerca amb aquest treball aspectes que a nivell poètic i filosòfic omplin el sentit de la vida. Des d’un paisatge que es difumina en un contingut de colors vius, fins a detalls d’aspectes reals que l’artista transforma en quelcom imaginari i creatiu. 

Maria Josep Rúbies es nascuda a Balaguer, amb arrels amb Vilanova de la Sal. Es tracta d’una artista polifacètica. Cantant i mestra de formació, la seva especialitat és l’òpera i la sarsuela. Formada a l’escola italiana, la seva carrera artística és extensa havent actuat arreu del territori espanyol. La pintura no li ve de nou, però sempre l’havia emprat amb un sentit personal. L’impuls per part de la pintora Natàlia Domanova, l’ha fet decidir a  fer el pas i exposar la seva obra pictòrica. En pintura Rúbies ha treballat tant l’aquarel·la, com l’oli, el collage, i el dibuix. A nivell tècnic en aquests moments aprofundeix en l’aquarel·la perquè li permet experimentar amb els colors i la seva fusió. Aquest aspecte, més el contingut paisatgístic és el que pretén transmetre amb aquesta exposició.

“D’Aquarel·les” serà visitable de forma gratuïta fins al 29 de març a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes.

Infolleida