Fira Q acollirà el II Saló de l'Energia de les Terres de Lleida

22/04/2024

L’edició 2024 de Fira Q comptarà amb el II Saló de l’Energia de les Terres de Lleida, amb la voluntat de promoure l'eficiència i generació renovable, a través de diverses accions, xerrades i demostracions.

El cicle de ponències organitzat des de l'Oficina de Transició Energètica de la Noguera, encetarà el programa del Saló de l’Energia el divendres dia 26 d’abril, amb una sessió informativa que es farà al Centre d'Empreses i Innovació de Balaguer. Aquesta primera jornada se centrarà en les eines urbanístiques i jurídiques dels municipis per a la transició energètica. En aquesta sessió s’impartiran diverses ponències per part de tècnics experts del sector.  

Els actes seguiran durant tot el cap de setmana al pavelló d’Inpacsa, amb tres espais diferenciats, en els que es faran diverses accions i ponències. Al primer dels espais situat a l’altell A del pavelló es faran unes xerrades dedicades als models de descarbonització agrícola i industrial; i a l’aula B de l’altell se celebrarà la trobada formativa sobre comunitats energètiques. D’altra banda i a la zona del pavelló firal dedicada al Saló de l’Energia ‘Espai Demo’, es farà la sessió sobre tècniques de construcció ancestral i rehabilitació, una demostració d’aerotèrmia i terra refrescant, i una sobre mobilitat elèctrica. Igualment, hi haurà estands de les diverses empreses del sector, dedicades a les energies renovables i l’eficiència energètica, les quals mostraran la seva activitat, serveis i productes.

Els principals objectius del Saló son promoure i conscienciar la ciutadania, les administracions i les empreses de la importància d’implementar mecanismes i processos transformadors per a l’eficiència energètica i l’estalvi, tenint en compte les característiques dels sectors productius del territori, el teixit comercial i empresarial.

El Saló de l’Energia s’organitza conjuntament des de la Paeria de Balaguer i l’Oficina Comarcal per la Transició Energètica del Consell comarcal de la Noguera, i compta amb la col·laboració dels tècnics de la Xarxa d’Oficines per a la Transició Energètica de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya i la  Diputació de Lleida.

 

Infolleida