Foradada necessita actuar d’urgència al Santuari de Salgar després d’un despreniment de roques 

21/12/2022

Després d’un episodi de fortes pluges, roques de gran mida van caure sobre el santuari de Salgar, danyant-lo i obligant a tancar el camí d’accés al temple. Ara, l’ajuntament de Foradada, i després de fer una inspecció amb drons, han vist la necessitat de fer-hi una actuació d'urgència, és per això que han iniciat contactes amb la Diputació de Lleida 

Després de la caiguda de roques que va danyar la setmana passada el santuari de Salgar, i l’obligació de tancar, per precaució, el camí d’accés a aquest temple, l’ajuntament de Foradada ha iniciat contactes amb la Diputació de Lleida per actuar-hi d’urgència. 

 

Geòlegs contractats pel consistori van inspeccionar els cims i pendents de l’entorn del santuari amb l’ajuda de drons, i van concloure que el risc de caiguda de roques porta a dur a terme una primera actuació amb caràcter urgent, i una altra a més llarg termini. 

 

Cal recordar que les roques de gran mida caigudes sobre el santuari, després d’un episodi de fortes pluges, van perforar la teulada del porxo a l’entrada de l’edifici.

Ariadna Sanchez Ber