Gastrotall de Pobles Vius com a protesta pels macroprojectes 

06/12/2023

Diferents plataformes i entitats d’arreu del territori, s’han unit aquest dimecres mitjançant talls de carretera simultanis arreu del territori com a protesta pels macroprojectes. Un d’aquests talls ha tingut lloc al Pedrís, a la Noguera, on, amb una mostra gastronòmica i productes del territori, han aturat el trànsit de la carretera C53 durant dues hores com a acció de protesta  

És un dels diferents talls de carretera que la Plataforma Pobles Vius ha portat a terme aquest dimecres arreu del territori com a acció de protesta. Es tracta, en concret, del Gastrotall de la carretera C53, una protesta que ha volgut mostrar el seu desacord contra el model actual de transició energètica impulsat des del Govern. Segons la plataforma, aquest model vulnera els drets bàsics dels ciutadans. 

 

Els participants han mostrat, així, el seu rebuig contra el projecte de la planta de biogàs de la Sentiu de Sió així com han reclamat la paralització del projcte similar impulsat a Linyola. 

 

El Gastrotall, amb un caire festiu, ha comptat amb una mostra de productes alimentaris i artesans del territori, amb el que s’ha elaborat un dinar per als participants.

Ariadna Sanchez Ber