La baula més feble

24/03/2020

Les residències geriàtriques han demostrat ser la baula més feble a la cadena de contagis del coronavirus en el conjunt de Catalunya i d’Espanya. A les comarques de Lleida, mitja dotzena de centres ja sumen més de quaranta contagis, mentre que les altres adopten precaucions addicionals com habilitar espais per a possibles infectats.

Les persones grans són les més vulnerables davant del coronavirus i moltes resideixen en geriàtrics, on han sorgit diversos brots de contagis. En el cas de les comarques de Lleida, mitja dotzena de centres sumen més de quaranta contagis, malgrat que la xifra exacta està encara per determinar. Mestrestant, altres residències per a la tercera edat adopten precaucions addicionals. Per fer un control de la situació, un equip d’infermers i tècnics de salut pública van començar ahir a comprovar l’estat de cada una.

La residència d’Àger ha estat fins ara la que més casos ha registrat, amb 14 residents encomanats, dels quals un va morir diumenge, i dos empleats afectats. El consistori va instar ahir en un ban a confinar-se “qui hagi estat en contacte amb la residència”.

També hi ha hagut almenys un cas a la Comtes d’Urgell de Balaguer.

SEGRE.COM