La Cursa de la Diada de Térmens torna a tancar les inscripcions amb 800 participants

09/09/2019

Celebrarà la trenta-tresena edició l’11 de Setembre amb la reedició de del Campionat de Policies i Bombers Terres de Ponent, que compleix la 15a edició, i el Nord Walking, amb la 17a edició, a més d’una caminada

Els diputats Eloi Bergós i Jordi Verdú han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 33a Cursa de la Diada que se celebrarà en aquest municipi el dia 11 de setembre. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida- ha comptat amb les intervencions de la regidora d’Esports de Térmens, Purificació Pascual; i dels membres de l’organització, Josep Antoni i Cristina Gardeñes.

 

La jornada ofereix diferents propostes, encapçalades per la cursa de 10 kilòmetres, puntuable per a la Lliga Ponent, el 15è Campionat de Policies i Bombers Terres de Ponent, a més d’una cursa Ekiden, i una caminada i curses infantils, amb sortida i arribada a la plaça de Catalunya.

 

Eloi Bergós ha destacat l’arrelament que té la prova entre els atletes, per la qualitat dels participats, així com l’esforç que hi posa l’ajuntament i l’organització, essent aquesta una activitat més de la festa major del municipi.

 

La organització també ha previst punts d’avituallament en els quilòmetres 3 i 7 aproximadament. Hi haurà també serveis de dutxa i piscina gratuït per als atletes. Tots els corredors rebran l’esmorzar, i a més aquells que acabin la cursa de 10 kilòmetres rebran un obsequi de la cursa com a finishers. En aquest sentit, Josep Antoni Gardeñes ha recordat que per l’edició d’enguany, una d eles novetats que es trobaran els participants en el recorregut és una escultura dedicada als corredors.

 

La cita també tindrà el seu vessant benèfic, atès que 1€ de cada inscripció es destinarà a la lluita contra les malalties infantils, tal i com ha destacat Purificació Pascual.

 

Pel que fa a la modalitat Ekiden, consisteix en una prova en la que participen dos rellevistes que es repartiran a parts iguals els 10 kilòmetres de la cursa (5 i 5). L’organització únicament té previst admetre 25 parelles que només portaran un xip i se’l passaran a la zona habilitada a tal efecte. La sortida i el recorregut serà els mateixos que els de la cursa de 10 kilòmetres.

 

Pel que fa a la Caminada Nòrdic Walking, celebrarà la seva 17a edició i els participants podran optar entre recorreguts de 5 o 10 kilòmetres. En aquest cas, la participació està limitada a 200 persones.

 

L’organització ja ha tancat les inscripcions en 800 participants, igual que en passades edicions, en tant que consideren que per donar un servei de qualitat als corredors han de posar topalls en el nombre d’inscrits en cada prova.

 

Per a més informació: http://www.cursadeladiada.cat/

Infolleida