La Diputació de Lleida inicia les obres per a la recuperació del patrimoni natural del riu Segre, al municipi de Térmens

29/07/2022

Una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’ amb un import d’adjudicació de 60.434,84 €, cofinançada pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Térmens i fons FEDER

Aquest mes de juliol s’han iniciat a Térmens les obres per la recuperació del patrimoni natural del riu Segre que inclouen diferents actuacions. Per un costat, es realitza la intervenció arqueològica a l’antiga séquia del Molí del Comanador a Térmens, construïda al segle XVI. La zona a actuar és el tram comprès entre el pont de pis (actualment enderrocat) i l’entrada de la séquia al molí. Aquesta actuació es duu a terme sota supervisió arqueològica. També es preveu l’adequació del jaciment del Molí del Comanador per fer-lo accessible, amb la reconstrucció de la rampa d’accés a les restes del Molí del Comanador (excavades el 2019), a més d’una instal·lació de baranes de seguretat.

 

Per l’altra banda, es preveu l’adequació del Parc del Riu (entre el pont de la Sucrera i les restes del Molí del Comanador) com a passeig transitable (a peu o en bicicleta). I, finalment, també s’inclou l’enjardinament del talús situat sota el Mirador del Centre Cultural Sant Joan.

 

Aquesta obra és una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, amb un import d’adjudicació de 60.434,84 €, cofinançada pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Térmens i fons FEDER. Un projecte que té com a objectiu la reivindicació del seu patrimoni cultural i natural i mitjançant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori.

 

Infolleida