La Fira de la Màgia al Carrer torna a portar la màgia als carrers de Montgai

27/09/2022

‘Montgai Màgic’ se celebrarà entre els dies 29 de setembre i 2 d’octubre en una dotzena d’ubicacions, 89 espectacles, més d’una quarantena de mags, i tindrà la Maga Gisell, Joaquín Matas i Mago J com a caps de cartell

El vicepresident Ferran Accensi; l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; el director de Montgai Màgic, Xavier Pérez, i el president de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida, Joan Gomis, han presentat aquest dimarts la 14a edició de Montgai Màgic, que se celebrarà entre els dies 29 de setembre i 2 d’octubre.

 

La principal novetat al Montgai Màgic 2022 serà la màgia d’inserció, dirigida a persones que es troben en un centre penitenciari, per facilitar així la normalització de la seva situació personal a la seva sortida de la presó, tal com ha explicat Jaume Gilabert.

 

La peruana Maga Gisell serà l’encarregada de fer la inauguració el dissabte 1 d’octubre a les 18.00 hores, segons ha destacat Xavier Pérez. Entre altres distincions, compta amb el primer premi de Magia Perfomer d’Espanya 2017 i Premi FLASOMA d’Uruguai 2015. Gisell serà una dels caps de cartell d’aquesta edició de Montgai Màgic, que també comptarà amb el mag català Joaquín Matas, amb un repertori de màgia potent, humor irreverent, carregat d’ironia, llenguatge col·loquial i amb una activa participació del públic, i el Mago J, guanyador de dos premis d’Espanya. Es tracta d’un dels mags més creatius de l’actualitat. Presenta un espectacle on posa dosis de bogeria i el seu talent a disposició del públic.

 

Montgai Màgic oferirà quatre dies intensos de màgia. Enguany hi participaran més d’una quarantena de mags, que oferiran 89 funcions durant tot el cap de setmana en 12 punts diferents distribuïts per tot el poble. També s’habilitarà un espai on aquells mags que no hagin estat programats i vulguin presentar els seus espectacles, puguin fer-ho.

 

Com ja és tradició, el certamen començarà dijous amb una jornada escolar dedicada a uns 250 alumnes d’entre 3 i 12 anys procedents d’escoles rurals de la zona. Entre els participants hi perdran part joves aprenents de mag que, amb 8 anys ja mostraran les seves habilitats, fins al Mag Taradot, de Balaguer, que amb 90 anys també presentarà el seu espectacle.

 

Montgai Màgic seguirà divendres amb la sessió de màgia solidària adreçada a persones amb discapacitat, que s’organitza conjuntament amb la federació ALLEM i a la qual assistiran uns 180 joves i monitors d’una desena de centres de Lleida. Les dues jornades comptaran amb tallers i espectacles de la mà de Mags per l’Esperança.

 

El cap de setmana Montgai s’omplirà de màgia amb les diferents actuacions. Des de les 10 del matí i fins passada la mitjanit, els carrers i les places s’ompliran d’il·lusió amb els mags i els seus jocs, varetes i barrets de copa alta. Al matí, la jornada començarà amb l’obertura del mercat màgic i els tallers infantils per als petits. També, i per segon any consecutiu, s'organitzaran tallers de màgia per adults a l’espai cultural de Lo Carreró, segons ha explicat Joan Gomis.

 

Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris, que comptarà amb una vintena d’expositors. L’organització convida a participar-hi mags no professionals que vulguin demostrar les seves habilitats, així com mags professionals i també representants artístics interessats en descobrir nous talents.

 

Montgai Màgic està organitzat per l’Ajuntament de Montgai, l’Associació Amics de la Màgia i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL) i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

 

Infolleida