La Fira Harpia reuneix 28.000 persones

20/09/2021

El certamen de Balaguer tanca portes després de tres dies d'èxit amb el seu programa

Gairebé 28.000 persones han participat aquest cap de setmana de setmana a la Fira Harpia de Balaguer, tot un èxit per a l’organització. Els actes d’ahir van començar a les 10 del matí amb l’obertura del Mercat Medieval.

Els més petits van poder disfrutar de tallers per elaborar espases de goma escuma, entre altres manualitats, atraccions infantils i jocs de fusta. De les 11 a les 13.00 es va celebrar el Safareig de la Reguereta, amb la participació de l’Associació Dona Rural, que van reviure com rentaven les dones en l’antiguitat.

També hi va haver cercavila i contacontes pels carrers del centre històric, a banda d’espectacles de màgia. A les 13.00 hores es va celebrar el ball popular de la Galop amb una coreografia creada per Albert Bonet i que recupera la dansa tradicional de la Fira dels Enamorats a la plaça Mercadal.

Va seguir un vermut musical, a part de diversos concerts. A les 18.45 hores va tenir lloc la ballada de l’Harpia, una figura mitològica del bestiari de Balaguer també a la plaça Mercadal a càrrec del grup de Diables.

En el marc de l’Harpia es va celebrar dissabte passat la Tercera Jornada d’Estudi del Rei Pere el Ceremoniós, que aquest any ha tractat el tema de la repressió política durant l’antic règim.

SEGRE.COM