La Generalitat aprova inicialment la planta de biogàs de la Sentiu

13/12/2023

La Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha acordat aquest dimecres l'aprovació inicial del projecte de la macroplanta de biogàs de la Sentiu de Sió. Abans, però, s'han encarregat dos informes per justificar la procedència dels residus i la mobilitat generada a la planta projectada

L'aprovació inicial de la macroplanta de biogàs al terme de la Sentiu de Sió està condicionada a la presentació de dos informes. Un ha de justificar la procedència de les 500 mil tones que s'han de tractar, i l'altre, l'augment de la mobilitat generada. Així ho ha acordat aquest dimecres la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, que fins que no es presentin els informes, el projecte no sortirà a informació pública.

 

La comissió també ha aprovat la incorporació d'unes normatives per modificar i ordenar la implantació de noves plantes solars i eòliques als municipis que no tenen planejament propi.

 

 

Una altra aprovació ha estat la tramitació de les línies d'alta tensió que van d'Alcarràs fins a Magraners, a excepció d'una línia associada que passa pel sector de Torreblanca, el qual no compta amb el pla director aprovat.

 

 

David Figuerola