La màgia ompla Montgai

03/10/2022

Montgai va viure ahir el dia gran de la seua fira de màgia al carrer, que compleix ja catorze edicions. Després de dos dies amb espectacles solidaris i activitats dirigides a escolars, ahir va tenir lloc la inauguració d’una de les fires de màgia al carrer més antigues de l’Estat, que compta amb tretze escenaris on disfrutar d’espectacles d’il·lusionisme, mentalisme o màgia humorística. “Per a nosaltres aquesta fira és l’esdeveniment més important quant a públic.
En els dos primers dies hem superat els mil visitants procedents de Catalunya i d’Aragó”, va explicar a SEGRE l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert. La jornada d’ahir va començar amb una de les novetats d’aquesta edició, un curs de màgia inclusiva per a interns del Cente Penitenciari Ponent a càrrec de l’il·lusionista Jordi Ruiz. “Són un públic molt agraït, hem visitat els reclusos dins de la presó alguna vegada, però poder fer aquesta iniciativa a fora de la presó és molt satisfactori.

Per a mi aquesta fira és la millor d’Espanya quant a màgia de carrer i és tot un honor poder participar-hi”, va explicar Ruiz a aquest diari. A banda de cursos, parades d’artesania i productes relacionats amb la màgia, durant el matí d’ahir també hi va haver espectacles com el del mentalista madrileny Shiro, semifinalista del programa de televisió Got Talent, que va reunir un centenar d’espectadors a l’escenari central del festival. Durant el matí es van dur a terme 14 espectacles i la tarda no va ser menys, amb fins a 19 propostes entre les 16.00 i les 18.45, entre les quals va tenir lloc la inauguració de la fira a càrrec de la Maga Gisell amb l’espectacle Sueños de una maga.

Estava previst que els espectacles seguissin fins a la matinada, mentre que la jornada d’avui arranca a les 11.15 i finalitzarà a les 20.15 amb focs artificials.

Famílies amb nens, el públic principal del festival

El cap de setmana en què es porta a terme la Fira de Màgia al Carrer Montgai Màgic no només s’omplen els carrers d’artistes, també de visitants, entre els quals destaquen les famílies amb nens petits que en alguns casos visiten el festival durant un sol dia i altres que aprofiten per passar el cap de setmana a la zona. Aquest últim és el cas de Jordi Salla i Guillem Capdevila, de Lleida, que amb vuit amics més i quatre nens han llogat una casa rural al poble per “desconnectar de la ciutat”.

“La veritat és que fa ja unes setmanes que teníem reservada la casa i no sabíem que coincidia amb la fira de màgia. Vam arribar divendres a la nit i alguns veïns ens ho van comentar i avui quan hem sortit hem vist tot el muntatge que hi ha al poble. La veritat és que sense voler-ho ha estat un encert tant per als nens, que encara són petits per a la màgia però hi ha activitats amb pintures i amb jocs, com per a nosaltres, que podem disfrutar dels espectacles”, va explicar Salla.

També han arribat a Montgai visitants de fora de Lleida com l’Alba, de 12 anys i procedent de Montblanc, que va visitar ahir la fira amb la seua família. “He estat en el primer espectacle del matí i el mag m’ha fet pujar a l’escenari, ha sigut molt divertit. He intentat fixar-m’hi per descobrir com feia els trucs, però no ho he aconseguit”, va explicar la petita Alba.

SEGRE.COM