La manca d'aigua als embassaments per la sequera obliga les empreses nàutiques a aturar o reduir l'activitat

21/04/2023

A Àger traslladen l'oferta esportiva del Congost de Mont-rebei a pantans amb més aigua

La sequera que afecta de manera intensa zones com el Congost de Mont-rebei i el pantà de Canelles ha fet que empreses que oferien activitats nàutiques a la zona hagin hagut de traslladar la seva activitat a d'altres indrets amb un nivell d'aigua suficient per operar. És el cas d'Àger Aventura't, que tradicionalment operava des del Moll de Corçà i que enguany ho ha de fer a l'embassament de Camarasa (Noguera). El responsable de la firma, Roger Pifarré, explica que a la zona del Moll "està tot sec i no tenim la possibilitat de treballar-hi" per la manca d'aigua, i per això van decidir canviar d'espai.

Això els ha suposat un "greuge econòmic bastant fort" respecte a altres anys, lamenta Pifarré, ja que només han mantingut el 10% dels clients que tenien habitualment en dates assenyalades com Setmana Santa. En la mateixa línia, de cara a l'estiu, el responsable d'Àger Aventura't preveu una campanya "no molt bona".

A banda del factor econòmic, la firma ha hagut de fer front als canvis logístics com el trasllat de totes les seves embarcacions a l'embassament de Camarasa, que es troba a uns 30 km de distància del Moll de Corçà, i a la sol·licitud dels permisos corresponents a les administracions per poder operar al nou espai

ACN