La neu vesteix de blanc la Noguera

09/01/2021

La Noguera s’ha despertat, aquest dissabte, amb imatge de postal i esque des de primera de la matinada la neu ha anat emblanquinant els diferents carres i municipis. La neu ha comportat la utilització de cadenes a la C-26 d’Alfarràs a Balaguer. Tot i això, infants, joves i adults han volgut aprofitar la primera nevada de la comarca i han sortit a jugar i aprofitar els diferents gruixos de neu

Aquesta és la imatge amb la que s’ha despertat la Noguera, carrers i teulades ben blanques, i esque des de primera hora de la matinada la neu ha anat emblanquinant els diferents municipis de la comarca. La imatge de postal, però, no ha estat només l’efecte que ha deixat la nevada, ja que ha comportat la utilització de cadenes en diferents vies de la comarca, com la C-26 d’Alfarràs a Balaguer. 

Tot i que des de primera hora del matí s’ha activat la diversa maquinària per treure la neu de carrers i carreteres, el constant degoteig de precipitació en forma de neu ha comportat que la circulació fos força complicada. És per això que s’ha fet una crida a reduir la mobilitat i només desplaçar-se en cas de necessitat.  

Els carrers, però, s’han omplert també d’infants i joves que no s’han volgut perdre la primera nevada a la comarca i que han aprofitat els gruixos de neu per jugar i gaudir dels carrers blancs. 

Així doncs, tot i els inconvenients que ha comportat en alguns casos, la neu ha estat molt esperada a la comarca en un cap de setmana en el que la mobilitat està limitada municipalment, fet que ha permès reduir les conseqüències del temporal i poder gaudir de la neu sense haver de desplaçar-se.

Ariadna Sánchez