La Noguera, al 50% de recollida de residus per la vaga del personal

07/11/2019

Indefinida a partir de dilluns si demà empresa i treballadors no arriben a un acord

La plantilla del servei de recollida d’escombraries de la Noguera comença avui una vaga al no arribar a cap acord satisfactori amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’empresa adjudicatària del servei a la Noguera. Està previst que aquesta vaga, que afectarà tots els municipis de la comarca, passi a ser indefinida a partir d’aquest dilluns excepte en el cas que les parts involucrades arribin a algun acord durant l’acte de conciliació previst per demà a l’Oficina de Treball de la Generalitat, en el qual també assistiran representants del consell.

La plantilla, formada per una quinzena de treballadors, exigeix un conveni col·lectiu en el qual s’inclogui un augment salarial i denuncia que de totes les plantilles de FCC que hi ha a la província de Lleida, ells són els que tenen les pitjors condicions laborals. Prèviament a aquesta vaga, els treballadors ja en van desconvocar una que estava prevista des del 31 d’octubre fins a dilluns passat perquè l’empresa va mostrar voluntat de compromís al firmar un conveni abans del 20 de desembre.

El consell va adjudicar fa dos anys el servei de recollida d’escombraries de nou a FCC i al plec de condicions no s’incloïa cap revisió salarial.

Alhora, el contracte dels treballadors amb l’empresa és lineal i tampoc possibilita cap tipus d’augment. Fonts de l’empresa van assegurar ahir que van oferir als treballadors equiparar els salaris a la mitjana dels convenis de les altres plantilles de FCC de la província en un termini màxim de tres anys sempre que sigui el consell que assumeixi aquest increment. Alhora, aquestes mateixes fonts van remarcar la seua voluntat de continuar negociant amb totes les parts.

La secretària general d’UGT-FeSP de Lleida, Bea Bonilla, va recordar després que els treballadors decidissin anar a vaga la “generositat” que van tenir al desconvocar la primera amb l’objectiu de tenir un escenari tranquil per a la negociació. Alhora va remarcar que “a l’haver-se perdut aquesta oportunitat anirem a totes per aconseguir un salari i un conveni dignes”.

S’ha de recordar que en aquestes situacions la Generalitat estipula serveis mínims del 50 per cent en la recollida d’escombraries i del 25 per cent en la deixalleria.

SEGRE.COM