La Noguera es mobilitza pel Dia de la Dona

09/03/2018

El dia 8 de març la Noguera va començar les activitats organitzades en diversos municipis de la comarca per reivindicar la igualtat entre gèneres i demanar que es corregeixin les injustícies que provoquen la desigualtat.  

 

A Balaguer, l’acte institucional organitzat conjuntament per l’ajuntament i el Consell Comarcal de la Noguera, i la lectura del manifest començava a les 19.30 h, i va continuar amb la inauguració de l’exposició “Dones de ciència” i l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Balaguerí.

 

A la Sentiu de Sió, la tècnica del SIAD del Consell Comarcal de la Noguera, Vanessa Gesa, va impartir la xerrada “Cuidem-nos per sentir-nos bé”, organitzada per l’Associació de Dones La Guardiola de la Sentiu, que va aplegar una trentena de persones.

 

A Preixens, sota el lema “Les dones ens plantem, pengem el davantal al balcó”, es va fer la lectura del manifest i un dinar de “pa i porta”. A les 16.00 h va començar una caminada popular que va acabar al local social a les 17.00 amb un taller sobre fotografies familiars i un berenar a càrrec de l’Assocciació de Dones de Preixens.

 

A Vallfogona de Balaguer, gairebé 25 persones va escoltar la xerrada “Els sostenidors, mites i llegendes” a càrrec de Francesc Puertas, autor del llibre amb el mateix títol, i assessor tècnic en empreses de cotilleria.

 

El divendres 9 de març, a les 18.00 h, a Vilanova de Meià la tècnica del SIAD del Consell Comarcal de la Noguera, Vanessa Gesa, tornarà a impartir la xerrada “Cuidem-nos per sentir-nos bé”, organitzada per l’Associació de Dones de la Coma.

 

El dia 10 de març a Menàrguens es farà a partir de les 16.00h una caminada popular per l’horta i un berenar, organitzats per l’Associació de Dones La Clau de Menàrguens.

 

Per acabar, el dia 12 de març a les 17.00h a Térmens es farà una xerrada sobre nutrició organitzada per l’Associació de Dones Sant Joan.

 

 

Infolleida