L’ecografia pulmonar, més precisa per la diagnòsi de pneumònia per Covid

16/04/2021

Segons un estudi realitzat amb més de 200 pacients del CAP de Balaguer, l’ecografia pulmonar presenta una major precisió que la radiografia de tòrax per al diagnòstic de pneumònia per Covid-19. L’estudi s’ha publicat a la revista “Inernational Journal of Environmental Research and Public Health”

Investigadors de l’atenció primària de Lleida, la Universitat de Lleida i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol han publicat un estudi que determina que l’ecografia pulmonar presenta un major precisió que la radiografia toràcica a l’hora de diagnosticar la pneumònia provocada per la Covid-19.

 

La investigació, elaborada amb més de 200 pacients del CAP de Balaguer entre el març i el setembre de 2020, s’ha dut a terme amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera i ha estat publicat a la revista d’alt impacte “Inernational Journal of Environmental Research and Public Health”. 

 

Així, i segons l’estudi, el valor predictiu negatiu de l’ecografia és molt rellevant i, com a conseqüència, aquesta eina diagnòstica permet descartar patologia pulmonar evitant, així, derivacions als serveis d’Urgències dels hospitals.

Ariadna Sánchez