Les Associacions de dones de Preixens, Pradell i Les Ventoses visiten l’Espai Transmissor del Túmul de Seró

12/09/2017

El passat 5 de setembre les Associacions de Dones de Preixens, Pradell i les Ventoses van visitar l’Espai Transmissor del Túmul de Seró, en el marc del Projecte Territori de Valor per a la difusió del patrimoni cultural i històric, promogut pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera, i finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

Les persones assistents van poder gaudir d’una visita guiada a l’Espai Transmissor del Túmul de Seró, on van poder observar fins a set esteles funeràries esculpides en pedra de més de 5.000 anys d’antiguitat, així com altres restes arqueològiques d’alt interès patrimonial. L’edifici del museu ha rebut diversos guardons d’arquitectura, entre els quals destaca l’important Premi FAD d’Arquitectura 2013, i va estar present en la 14a edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia l’any 2014, com una de les obres representants de Catalunya. 

Aquesta visita forma part del conjunt d’accions de difusió dels equipaments visitables entre la població autòctona del territori, en la qual destaquen els joves i les dones. En aquesta ocasió s’ha comptat amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal de la Noguera, i es preveu que un total de sis associacions de dones del territori visitin diferents equipaments visitables adscrits al projecte. Les visites estan finançades en la seva totalitat pel projecte Territori de Valor i tenen la finalitat d’apropar els agents actius del territori al patrimoni per fomentar el coneixement i la valorització dels recursos existents a la comarca.

En finalitzar la visita a l’Espai Transmissor del Túmul de Seró es va realitzar un tast d’olis del Molí d’Oli Alsina de Castelló de Farfanya amb maridatge de diferents productes agroalimentaris locals, en el marc del Projecte de Cooperació Gustum per a la promoció i la comercialització dels productes agroalimentaris locals i de qualitat, el qual forma part dels programes LEADER i està finançat pel FEADER i el DARP.

Infolleida