Les Avellanes celebra amb èxit la 4ª Fira de la Sal

04/11/2019

Aquest diumenge s'ha celebrat la 4a edició de la Fira de la Sal a Les Avellanes, a la Noguera. En total, una trentena de paradistes han participat al certamen i, entre ells, tres salines en representació del sector: el de Peralta de la Sal, a Osca, el Salí de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, i el de Privà de Vilanova de la Sal, l'únic del municipi. La fira ha comptat també amb una exposició de tractors antics, ballades de country i, fins i tot, amb la presència d'uns contrabandistes molt especials.

Són, segurament, els visitants més especials de la 4a Fira de la Sal de les Avellanes. Els contrabandistes han servit com a tema central d'aquesta nova edició del certamen que ha comptat amb una trentena de parades, deu més que l'any passat. Entre elles no hi podia faltar la protagonista de la jornada: la sal. Provinent de Peralta, a Osca, del Salí de Gerri, al Pallars Sobirà, de Vilanova de la Sal. Aquesta darrera és l'única salina que s'ha recuperat entre totes les que històricament hi havia al municipi.


I és justament aquest el motiu pel qual la fira es centra en aquest producte autòcton tot i que el certamen neix amb l'objectiu de convertir-se en un reclam per a que visitants i curiosos posin el municipi al mapa.



Paral·lelament a la fira, i entre altres activitats, s'ha organitzat també l'exposició "Gent de Ponent" a l'Ermita de Sant Roc. L'artista local Elies Seguí ha mostrat els retrats dels seus veïns i veïnes a través de l'aquarel·la.
Joan Cama (Lleida TV)