Les Avellanes, pionera a la Noguera amb la prova pilot de recollida de residus amb contenidors tancats

02/03/2021

Aquesta prova pilot s’inclou en el pla d’actuacions 2021 del Consell Comarcal de la Noguera per millorar el percentatge de recollida a la comarca

Durant el mes de març, l’Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Noguera, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, implementa una prova pilot en el sistema de recollida de residus per millorar el percentatge de recollida selectiva de la brossa municipal.

 

Aquesta actuació consisteix a substituir els contenidors oberts de recollida actuals per uns contenidors tancats que només es poden obrir amb una targeta identificativa.

 

Les Avellanes és el nucli que participarà en aquesta prova pilot. Les targetes que permeten obrir els contenidors van vinculades a cada habitatge del nucli de les Avellanes, i es podran recollir a l’Ajuntament de les Avellanes el divendres 5 de març de 17.00  a 20.00 h i el dissabte 6 de març de 10.00 h a 14.00 h.  

Aquests contenidors es poden utilitzar tot el dia, i per obrir-los només cal apropar la targeta identificativa a la icona situada a part esquerra de cada contenidor.   

 

 

Amb aquesta actuació el Consell Comarcal de la Noguera vol començar a valorar la incidència en el percentatge de selecció dels residus d’aquest sistema de contenidors tancats, ja que amb el sistema actual de contenidors oberts es fa difícil augmentar aquest percentatge a nivell comarcal.

 

En un futur, amb aquest model de contenidors tancats es pot tenir un major control dels residus dipositats als contenidors, impedir-ne l’ús indegut, i també adaptar la taxa que paga cada habitatge segons si selecciona els residus o no.

 

Aquesta prova pilot s’inclou dins de les actuacions que el Consell Comarcal de la Noguera ha previst durant l’any 2021 per millorar les xifres de la comarca en la recollida selectiva de residus.  

Infolleida