L’escola de les Ventoses en risc per manca d’alumnes 

24/05/2022

L’escola de les Ventoses haurà de tancar les portes per manca d’alumnes després de la marxa d’una família amb tres infants. Així, per al proper curs el centre no arriba al mínim de cinc alumnes i des del municipi no encaren amb optimisme l’arribada d’una nova família que permeti salvar l’escola 

La marxa d’una família amb tres nens, deixa l’escola de les Ventoses amb només dos alumnes, fet que la porta al tancament per al proper curs ja que no arriben al mínim de cinc alumnes que marca Educació.

 

No és la primera vegada que aquesta situació es dóna a la vila, ja l’any 2018 es va repetir la situació, si bé aquell any l’arribada d’una nova família va salvar l’escola. En aquesta ocasió, però, la vila no es mostra tant positiva. 

 

Una situació similar es la que tenen a Cubells, on han iniciat un nou procés de licitació per escollir famílies amb fills que vulguin instal·lar-se al municipi.

 

Així, des del consistori de Preixens i Les Ventoses fan una crida a Educació a esperar que s’acabi el període d’inscripció a confirmar que no hi ha alumnes suficients per mantenir l’escola oberta, ja que, apunten, la situació serà molt difícil de revertir. 

Ariadna Sánchez Ber