L’Escola Els Planells d’Artesa de Segre organitza una Setmana Intercultural

27/01/2018

Coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), una tradició molt arrelada als centres educatius, l’Escola Els Planells organitza cada dos cursos una Setmana Intercultural en què col·laboren les famílies.

L’objectiu principal és conscienciar l’alumnat i les seves famílies de les diferents realitats culturals que podem trobar en el nostre entorn més immediat, tan si parlem de famílies amb orígens en diferents llocs de l’Estat espanyol com si es tracta de persones d’arreu del món, nouvingudes principalment a partir de l’any 2000. El coneixement és el principi bàsic per a la tolerància i el respecte.

Al llarg de la setmana del 22 al 26 de gener han anat passant una vintena de mares, pares, germans i padrins per les aules. Cadascú a la seva manera, han explicat diferents aspectes dels seus llocs de procedència (situació geogràfica, història, costums, gastronomia...). Gràcies a això hem incrementat el nostre coneixement sobre Argentina, Colòmbia, Itàlia, Marroc, Romania i també sobre Andalusia i Catalunya.

L’experiència ha esta molt enriquidora per a totes les parts i ha contribuït a enfortir els lligams entre l’escola i el seu entorn.

Infolleida