Marçal Piró, campió de Catalunya i d'Espanya

02/03/2020

El genet del Club d'Hípica d'Òs de Balaguer ja és un dels millors de la seva categoria a nivell nacional

És el seu primer any de juvenil i ja s'ha proclamat campió de Catalunya i d'Espanya i recentment també ha guanyat una competició a nivell nacional a Madrid. Aquest és el palmarès més destacat d'aquesta temporada del Marçal Piró, un genet de Mollerussa que competeix amb el Club Hípica Estrelles del Montsec, ubicat a Òs de Balaguer. Amb només 16 anys d'edat combina els seus entrenaments amb el primer curs de batxillerat. És la primera temporada que competeix damunt d'una euga, la Kira, ja que fins ara ho havia fet amb ponis. Considera que la part essencial per preparar una competició és tenir el cavall en les condicions idònies.

El seu entrenador és l'Albert Hermoso, que va ser olímpics en els darrers jocs de Rio. Creu que el Marçal té un potencial innat i s'atreveix a dir que es podria classificat per les olimpíades de París, al 2024.

L'entrenador creu que una part important del projecte esportiu del Marçal és el seu pare, que l'acompanya a tots els entrenaments i competicions i té cura del que més perquè no li falti res, ni al seu fill ni a la Kira.
RICARD GÓMEZ