Marxa lenta a Balaguer contra les restriccions horàries en la restauració

20/01/2021

El sector de la restauració de Balaguer va tornar ahir a sortir al carrer com a protesta per la pròrroga de les restriccions horàries als seus establiments per culpa de la pandèmia. Una vintena de vehicles van protagonitzar una marxa lenta pels carrers de la capital de la Noguera per reclamar ajuts directes per al sector. El president de l’Associació de Comerciants, Jaume Cañada, va explicar que les últimes mesures decretades pel Procicat “perjudiquen” molt els establiments de Balaguer. “Amb aquests horaris l’activitat econòmica queda anul·lada als nostres establiments”, va dir. Va afegir que les restriccions limiten també la mobilitat dels clients i que a la tarda els carrers són deserts i això perjudica els comerços i establiments locals. Cañada va afegir que la pròrroga de les restriccions horàries també afectarà de manera molt directa la campanya de rebaixes a la capital de la Noguera.

“El confinament municipal fa molt mal a Balaguer, especialment els dissabtes, quan també entra en vigor el tancament dels comerços no essencials. Una cosa que no ajuda gens el sector de la restauració”, va dir.

Els restauradors es van manifestar pels carrers de Balaguer i la protesta es va iniciar a la plaça Mercadal. Els vehicles portaven cartells contra el tancament dels negocis, per demanar ajuts directes al sector i contra les limitacions horàries decretades pel Procicat.

SEGRE.COM