Més de 400 persones visiten les restes arqueològiques d’Albesa amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

09/10/2017

Més de 400 persones han visitat el patrimoni arqueològic d'època romana d’Albesa amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni al llarg d’aquest cap de semana. La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament, ha comptat enguany amb la novetat del tren turístic que ha realitzat parades pels diferents punts d’interès patrimonial a visitar. Totes les activitats i visites eren gratuïtes.

 

L’alcalde d’Albesa, Antoni Balasch, ha destacat “l’èxit espectacular que ha tingut el trenet que ha ajudat a atreure més visitants”. Cal recordar que la localitat participa des de fa anys en aquestes jornades.  Balasch ha explicat que “en alguns viatges, el anava tan ple que hi ha hagut gent que ha hagut d’esperar al següent torn”. A més, cal sumar-hi que a les tardes, el tren ha efectuat viatges pel centre de la localitat per a les famílies del poble. Per tot, l’alcalde ha indicat que “molt possiblement, l’any que ve repetirem l’experiència”.

 

L'inici del recorregut -de poc més de 5,5 km- era a la plaça Portal, al centre d'Albesa. Hi havia parades a les proximitats de l'establiment romà de la Torresulla, la vil·la romana de Cal Piqué, la resclosa del Romeral, per finalitzar a la vil·la romana del Romeral. La tornada era pel mateix camí per finalitzar en la mateixa plaça Portal. La vil·la romana del Romeral i l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció són Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

 

El trenet ha fet fins a cinc trajectes d'anada i tornada, amb sortida d'Albesa a les hores exactes, de les 9.00 a les 13.00 hores, i de la Vil·la del Romeral a les mitges hores, de les 09.30 a les 13.30 hores. A les tardes, de 17.00 a 18.30, el trenet ha efectuat recorreguts continus pel patrimoni del nucli urbà d'Albesa, amb sortida des de la plaça Portal, passant per la Creu de terme, el Pont de les Mentides, l'Església, el Castell i arribant de nou al punt d'inici.

Infolleida