Obres per frenar la degradació del castell d'Alòs de Balaguer

09/09/2019

La Diputació ha adjudicat per 108.537 euros el projecte de consolidació estructural del castell d’Alòs de Balaguer, propietat de l’ens provincial, per poder frenar així l’avançat estat de degradació, especialment de la torre. El projecte contempla també excavacions arqueològiques per obtenir més dades sobre aquesta fortificació.

Actualment, les ruïnes d’aquest castell presenten greus patologies estructurals i es preveu consolidar una paret interior central i reforçar l’estructura de la torre central. Precisament, l’objectiu principal d’aquesta actuació és la d’evitar el deteriorament de la torre. Per aquesta raó s’aixecarà una paret i es deixarà un pas per accedir-hi per a qüestions estrictament de manteniment i per possibilitar que en un futur es pugui plantejar d’alguna manera la recuperació total i funcional com a mirador privilegiat del paisatge en aquesta zona de la Noguera.

Els treballs de restauració i consolidació contemplen un termini de quatre mesos i les obres han estat adjudicades a les firmes Vallvia SL i Bergania Obres SL.

Infolleida