Os fon dos campanes amb tècniques de l'edat mitjana

12/04/2019

Per al monestir de les Avellanes i el poble mallorquí d’Artà

El mestre càntabre Abel Portilla, que ha fos més de 3.500 campanes, treballa aquests dies a Os de Balaguer en els preparatius per fabricar dos campanes amb tècniques utilitzades a l’edat mitjana. L’ajuntament d’Os regalarà una de les dos campanes, de cent quilos aproximadament, a l’ajuntament d’Artà (Mallorca) com a obsequi pel procés que porten a terme els dos municipis d’agermanament. La segona campana serà per al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, pesarà cinc-cents quilos i ha estat encarregada expressament pel monestir.

En aquest cas, es va sol·licitar a Portell que tingués una “sonoritat majestuosa” al ser la que tancarà el campanar del monestir. La campana estarà dedicada al fundador dels Maristes, Marcel·lí Champagnat. La fosa es farà la nit del 27 d’abril i es desenterrarà l’endemà. Des del monestir van indicar que la campana no es penjarà fins al setembre i que mentrestrant s’exposarà al monestir.

Per la seua banda, l’ajuntament d’Os de Balaguer està redactant un projecte de museïtzació del forn artesanal on es fonen les campanes així com una ruta vinculada al món de les campanes.

SEGRE.COM