Pares d'Albesa estudien no portar els fills al col·legi si no el milloren

13/05/2019

Pares i mares d’Albesa estudien no portar els fills a l’escola L’Àlber aquest mes de setembre si no s’executen obres de millora al centre educatiu. Fonts de l’Ampa van assegurar ahir que “l’escola s’ha anat deteriorant” amb el pas del temps i que s’ha fet “poc manteniment” de l’equipament, amb la qual cosa exigeixen una nova escola i obres al centre actual. Per la seua part, el delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, va assegurar que aquest mateix estiu s’hi faran treballs “per cobrir les necessitats més imperioses” de l’edifici.

En aquest sentit, des de l’AMPA van apuntar que seria necessària una inversió d’uns 80.000 euros per a millores, que passarien per “arreglar les finestres i els banys, millorar el paviment del pati i habilitar un espai perquè els mestres poguessin guardar el material”, entre altres actuacions. Així mateix, Vega va assenyalar que ja treballen amb l’ajuntament en un conveni que permeti que sigui el consistori el que tregui a concurs la redacció del projecte de la nova escola i l’execució d’aquests treballs. La intenció és que aquest any “ja estigui redactat” el projecte, que estarà “sota supervisió de la conselleria i amb els suggeriments de l’equip docent i els pares d’Albesa”. Així mateix, la Generalitat serà l’encarregada d’assumir el gruix de la inversió necessària per construir el nou equipament.

Val a recordar que l’escola L’Àlber de Albesa acull 126 nens i nenes i que l’Ampa, professors i veïns es van manifestar el 16 de març per exigir un “col·legi digne” aprofitant la visita del conseller d’Interior, Miquel Buch. Els pares ja van denunciar les deficiències del centre i l’ajuntament ja ha cedit a la Generalitat els terrenys per al nou col·legi d’Albesa.

SEGRE.COM