Penelles, capital de l'art urbà amb el GarGar

02/05/2022

Gràcies al festival GarGar, que ha rebut milers de visitants durant el cap de setman

Milers de persones procedents de tot Catalunya i fins i tot de la Franja o altres països es van atansar el cap de setmana fins a Penelles per gaudir d’una experiència artística inoblidable gràcies a la setena edició del festival de murals i art rural GarGar. L’alcalde, Eloi Bergós, va reconèixer que era difícil xifrar el nombre de visitants encara que es va mostrar molt satisfet amb la resposta ja que els diferents espais han estat plens tant dissabte i diumenge en un cap de setmana amb nombroses propostes lúdiques a Lleida. Bergós va afirmar que després de dos edicions limitades per la Covid, el GarGar ha tornat a la seua màxima esplendor i va assegurar que “ja és un festival totalment consolidat que ens posa al mapa de l’art urbà i que ha vingut per quedar-se”.

Per al primer edil de Penelles, és molt important celebrar el GarGar perquè la resta de l’any sigui un degoteig constant de visitants, fet que dona vida als negocis locals i al poble en general, que es manté “viu i dinàmic cada cap de setmana”, va detallar Bergós. Després d’aquesta edició del festival, Penelles comptarà amb uns 125 murals. Val a recordar que el cap de setmana es van citar en aquest municipi de la Noguera més de quinze artistes, que van pintar dotze nous murals i sis lones.

Entre aquests va destacar la presència de l’escriptora i il·lustradora Roser Capdevila. La jornada d’ahir diumenge va ser especialment festiva. Els visitants van poder gaudir de les creacions artístiques dels murals així com d’exposicions, tallers, música, mercat d’artesania, cercaviles dels gegants i una ruta exposició de tractors antics.

SEGRE.COM