Penelles es reinventa davant la manca de botigues

19/02/2022

Davant la manca de botigues al poble, Penelles ha impulsat una cooperativa de consum per a la compra conjunta de productes. A aquesta mesura s’hi suma el canvi de dia del mercat setmanal de la vila i la incorporació a aquest de noves parades, unes mesures amb les que la vila vol lluitar contra el despoblament rural 

És l’única botiga que actualment hi ha a Penelles, el forn de pa. Davant aquest fet i, per tant, de la necessitat de disposar de més productes a la vila, el consistori s’ha hagut d’adaptar i ha optat per traslladar el mercat setmanal al dissabte, incorporant, també, més parades. Veïns i veïnes valoren molt positivament aquest canvi, i apunten que, per la gent gran, és una de les poques opcions que disposen per fer la compra. 

 

Però el mercat dels dissabte no és l’única mesura que ha pres el consistori per tal de solucionar el problema de les botigues, sinó que s’ha impulsat, també, una cooperativa de consum per a la compra conjunta de productes. 

 

Així, i a través d’aquestes accions, Penelles fa un pas més per frenar el despoblament rural que, a l’igual que molts municipis, pateix la vila. 

Ariadna Sanchez Ber