Prop de 80.000 alumnes faran, entre avui i demà, les proves d'avaluació de 4t d'ESO

12/02/2020

Com a novetat, i per primera vegada, els correctors podran corregir les proves des d’una plataforma digital que facilita el procés de correcció

Un total de 79.036 alumnes duran a terme, entre avui i dijous, les proves d’avaluació de 4t d’ESO. Una avaluació que permet determinar quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa d’ensenyament obligatori.

 

D’aquesta manera, s’avaluen les competències i coneixements bàsics que els alumnes participants han d'haver assolit al final de l'educació secundària obligatòria. El grau d’assoliment es determina en els següents àmbits: competència comunicativa lingüística -en llengua catalana, castellana i estrangera i en aranès a l'Aran; competència matemàtica i competència cientificotecnològica.

 

Enguany, les proves presenten una novetat: per primera vegada, els correctors tenen el suport d’una plataforma digital  que agilitza el procés de correcció. A l’edició anterior  ja es va implementar per a la correcció de les preguntes tancades. En l’edició d’enguany, per primera vegada també s’implantarà en la correcció de les preguntes obertes i en les redaccions, on els correctors tenen el suport de l’esmentada  plataforma.

 

L’avaluació de 4t d’ESO té caràcter diagnòstic i no marca, en cap cas, la superació o no de l’etapa. Els enunciats de les diferents proves es podran consultar tant avui com demà a la web del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, a partir de les 13h:  http://csda.gencat.cat/ca/.

 

La realització de les proves es durà a terme en dos dies: avui els alumnes s’avaluaran en les competències de llengua estrangera, àmbit matemàtic i llengua catalana; i demà dijous en l’àmbit cientificotecnològic, llengua castellana i llengua aranesa pels alumnes de l’Aran.

 

Infolleida