Ramon Tremosa presenta a Balaguer el seu darrer llibre “Energia sobirana. Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable”

23/11/2022

L’economista i diputat estarà acompanyat per la cap de llista de Junts per Balaguer, Gemma Trilla, i per l’arquitecte Lluís de la Fuente

El proper divendres 25 de novembre l’economista i diputat de Junts al Parlament, Ramon Tremosa, presentarà a Balaguer el seu darrer llibre “Energia sobirana. Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable”. Es tracta d’una obra escrita conjuntament amb Jaume Morron, activista mediambiental.

 

El llibre aborda l’alta dependència energètica de Catalunya i planteja l’oportunitat que suposa la situació de crisi climàtica i de preus per accelerar la transició energètica. Tremosa i Morron fan una aposta a favor de l’energia fotovoltaica i eòlica, terrestre i marina. Alhora, proposen aprofitar la xarxa de pantans existents, sobretot a l’Alt Pirineu, per generalitzar les centrals reversibles de bombeig.

 

Ramon Tremosa és diputat de Junts al Parlament de Catalunya, va ser conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat els anys 2020 i 2021 i diputat al Parlament Europeu del 2009 al 2019, on va ser membre dels Comitès d’Economia, Transports i Comerç Internacional. Des de 1992 és professor d’economia a la Universitat de Barcelona i ha escrit una quinzena de llibres sobre economia i logística.

 

L’acte tindrà lloc divendres 25 de novembre a les 8 de la tarda a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera i comptarà amb la benvinguda de Gemma Trilla, cap de llista de Junts per Balaguer, i la presentació de Lluís de la Fuente, arquitecte.

 

Infolleida