Ratifiquen 3 penes de 9 anys per una pallissa a dos germans a Balaguer

23/05/2022

Va tenir lloc l'octubre del 2019 i han estat condemnats per una temptativa d'homicidi i lesions

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a sengles penes de nou anys de presó tres joves acusats de clavar una brutal pallissa a dos germans a Balaguer el novembre del 2019. El tribunal desestima el recurs presentat per les defenses dels acusats i ratifica la sentència de l’Audiència de Lleida del desembre passat. D’aquesta forma, els tres acusats han estat condemnats a sis anys de presó per una temptativa d’homicidi i tres anys més per un delicte de lesions agreujades.

Les víctimes, representades pel lletrat Xavier Prats, de Prats Advocats, van resultar ferides de gravetat i una va rebre una punyalada a l’abdomen amb “risc vital”, segons els forenses, i va estar vuit dies ingressat a l’UCI i va ser operat tres vegades. En aquest sentit, el TSJC recorda que “a la sentència d’instància es justifica de forma exhaustiva la coautoria i el tipus de lesions a una de les víctimes que, per la seua localització corporal, en cas de no haver estat ateses haurien causat la mort”. A més a més, hauran d’indemnitzar els dos germans amb 45.000 i 6.000 euros, respectivament, i complir sengles ordres d’allunyament de set i quatre anys més.

La sentència pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem.L’Audiència de Lleida, i ara el TSJC, consideren provat que “els tres processats, amb l’ànim d’acabar amb la seua vida o acceptant aquesta possibilitat, van envoltar una de les víctimes i el van agredir de forma conjunta”. Un d’ells “li va clavar un ganivet o un altre instrument tallant a l’abdomen” mentre un altre “el colpejava al cap amb una barra de ferro” i un tercer “l’agredia al costat amb un tornavís”. Les dos persones agredides van explicar al judici que van quedar amb un dels acusats en un aparcament a la capital de la Noguera per anar a deixar dos noies amb les quals havien sortit, una de les quals parella d’un dels acusats i que, quan van arribar, els tres homes els van clavar una brutal pallissa.

SEGRE.COM