“Recinquè Coop”, una cooperativa projectada pels alumnes de l’escola Els Planells

07/06/2018

Els alumnes de 5è de primària de l’escola Els Planells han impulsat el projecte de cooperativa “Recinquè Coop”, en el marc del projecte FER, coordinat pel GAL Noguera – Segrià Nord  

 

En el marc del projecte FER “Ensenyant a emprendre a les escoles rurals”, coordinat pel GAL Noguera – Segrià Nord, l’escola Els Planells d’Artesa de Segre ha impulsat un projecte de cooperativa. En ell, els alumnes de 5è de primària, han creat, des de l’inici i fins al punt de venta, la cooperativa “Recinquè Coop”.

 

Per tal de dur a terme millor el projecte, empreses i comerços locals van visitar els alumnes, mostrant-los quins són els seus productes i estratègies de venta.

 

Cal tenir en compte, que el projecte FER pretén fomentar les vocacions d’emprenedors entre l’alumnat de cicle superior d’educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals i, és per això, que l’escola d’Artesa de Segre s’hi va adherir.

 

Per tal de finalitzar el projecte de la cooperativa, els alumnes de cinquè vendran els productes elaborats al mercat d’Artesa de Segre. Els diners recaptats es destinaran, d’una banda a finançar el viatge de final de curs pel proper any, i, d’altra banda, a Càritas d’Artesa de Segre.

Ariadna Sánchez