Restablert el servei de trens entre Balaguer i La Pobla 

28/09/2020

Fins ara, el servei es realitzava en autobús des de Balaguer fins la Pobla de Segur ja que, des del passat mes de gener, no es podia circular per les vies a causa del xoc d’un comboi amb una roca a l’altura d’Àger. Tot i que el tren estava reparat des del mes de juliol, l’empresa suïssa fabricant de les màquines no havia pogut dur a terme la certificació a causa de la pandèmia 

Ferrocarrils de la Generalitat ha restablert, aquest dilluns, el servei de tren entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur. La circulació ha tornat, així, a la normalitat després de vuit mesos, quan un dels dos combois de la línia va quedar avariat al xocar amb una roca que va caure sobre les vies a l’altura d’Àger, com a conseqüència del temporal Glòria. Des d’aleshores, el trajecte entre Balaguer i la Pobla de Segur s’ha realitzat per carretera amb servei d’autobús. 

El tren, reparat des del juliol, no ha pogut entrar en funcionament fins ara ja que la pandèmia no permetia als tècnics de l’empresa suïssa fabricant de les màquines, que anessin a Lleida a certificar-ne la reparació. Aquest cap de setmana, una delegació italiana de l’empresa ha posat el comboi a les vies i ha fet un trajecte de prova, certificant-ne, així, la seguretat.

Ariadna Sánchez