Térmens dona llum verda al centre de serveis per a la tercera edat

19/04/2023

Térmens ha donat llum verda al projecte per habilitar a l’antiga rectoria un centre de serveis per a la tercera edat. Allà pretén instal·lar un SAIAR, un centre dedicat a l’atenció integral de les persones grans en l’àmbit rural. L’alcaldessa, Concepció Cañadell, va explicar que aquest equipament tindrà 25 places i el consistori ha sol·licitat al departament de Drets Socials que vint siguin públiques.

El projecte preveu una inversió d’1,3 milions d’euros. Compta amb una subvenció del ministeri de Serveis Socials de 843.000 euros i una altra de 160.000 de la Generalitat a través dels fons Next Generation, segons va explicar Cañadell. El consistori confia a poder licitar les obres aquesta primavera.

Al marge de la rehabilitació de l’antiga rectoria com a centre de serveis, el consistori està duent a terme la reforma de l’antiga sala de ball de Térmens, coneguda com La Humanitària, per convertir-la en una llar de jubilats. Malgrat que tots dos projectes es tramiten de manera separada, es preveu interconnectar els dos immobles entre si a l’estar un al costat de l’altre. Aquest equipament preveu una inversió de 534.000 euros, dels quals 330.000 provenen del Puosc.

SEGRE.COM