Torna el servei "De la Mà" a Balaguer

14/03/2023

La Paeria de Balaguer posa en marxa un any més el programa d’acompanyament a la gent gran, ‘De la mà’. L’objectiu d’aquest servei és facilitar l’envelliment actiu de les persones grans residents a Balaguer, i que presenten alguna dificultat per sortir del domicili de manera autònoma.

El servei ‘De La Mà’ es basa en fer acompanyaments a fora de la llar, com ara anar a comprar, fer gestions, visites mèdiques, o senzillament fer un passeig i relacionar-se socialment. El col·lectiu destinatari al qual va dirigit el servei, són persones residents a Balaguer, majors de 65 anys, que tinguin alguna dificultat de mobilitat o de qualsevol altre tipus per a sortir soles. El servei consta d’una atenció personalitzada amb escolta activa i seguiment de l’estat general de la persona usuària, sempre fora del domicili. Igualment el programa també s’ofereix a les residències de gent gran per aquelles persones que no tenen familiars que els puguin acompanyar.

Enguany hi ha un total de 44 persones usuàries, de les quals 25 són particulars, i la resta fruit del conveni de col·laboració signat amb la residència Comtes d’Urgell i la residència Santa Maria. També s’està treballant per dur a terme un conveni amb la residència de Sant Domènec i amb l’Associació de Salut Mental la Noguera.

Aquesta feina la duen a terme persones contractades per la Paeria de Balaguer, amb el finançament de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. Concretament, dues persones i una coordinadora provenen del Programa Treball i Formació, les quals tenen contracte per 1 any; i d’altra banda, quatre persones i una coordinadora que provenen del Programa Treball als Barris, les quals tenen contracte per 6 mesos.

Gràcies al programa ‘De La Mà’, aquestes accions d’acompanyament amb visites més periòdiques i d’escolta activa, d’entre 45 min o d’1h per servei, permeten observar necessitats i problemàtiques socials i de salut de les persones usuàries que fins ara no s’havien manifestat. Per tant, des l’àrea d’Afers Socials de la Paeria es dóna molt de valor a aquest programa social d’acompanyament destinat a la ciutadania de Balaguer i es compromet a seguir impulsant-lo.

 

Infolleida