Tornen les aules de formació de la Noguera

22/09/2021

La darrera edició (2019-2020) comptava amb gairebé 500 alumes de tota la comarca

La primera setmana d'octubre, concretament el dilluns dia 4, es reinicien després de disset mesos les Aules de Formació de la Noguera.


Durant el mes d’octubre tindrà lloc la primera sessió de cadascuna de les 8 aules de formació que s’han organitzat a la Noguera, amb el calendari següent:

 

- dilluns 4 d'octubre a Albesa,

- dimarts 5 a Térmens,

- dimecres 6 i 13 a Balaguer,

- dijous 7 a Vallfogona de Balaguer,

- dijous 14 a Artesa de Segre,

- dilluns 18 a Bellcaire d'Urgell,

- dijous 26 a Ponts,

- dijous 28 a Menàrguens.


En les sessions, que començaran a les 17.30 h, s’aplicaran les mesures anticovid, per tant, per accedir a l’aula és obligatori portar mascareta i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic; durant la sessió es mantindrà la distància de seguretat. A Balaguer, a més, cada sessió s’ha organitzat en 2 grups per poder mantenir aquesta distància.


L'objectiu de les Aules de Formació de la Noguera és oferir una formació a aquelles persones majors de cinquanta-cinc anys que tinguin interès a obtenir nous coneixements i que sentin la necessitat de seguir sent útils a la societat. Com va dir el sociòleg francès Pierre Velhas, que fundà l'any 1975 les primeres Aules per a la Gent Gran a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc: "Deixar d'aprendre és començar a envellir".


Les temàtiques d’enguany són, com sempre, de diferents disciplines com literatura, sociologia, història, medicina, mitologia, astronomia, etc.

 

El nombre de municipis i alumnes que participen en les Aules de Formació de la Noguera ha anat augmentant any rere any, i des del Consell Comarcal de la Noguera hi ha la voluntat d’estendre aquesta activitat a més municipis de la comarca.


Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ja s’està treballant per recuperar a poc a poc tant aquesta com altres activitats presencials i interactuar més a prop amb la nostra gent.

Infolleida